Publisert

Lær deg kurvstrikk!

Jeg oppdaget den vidunderlige teknikken kurvstrikk da jeg skulle designe lua Amantani. Jeg var på jakt etter et alternativ til klassisk vrangbord som kant på lua, og jeg elsker strukturstrikk. Jeg hadde sett kurvstrikk på nettet en gang og synes det var så utrolig vakkert. Derfor bestemte jeg meg for å lære meg teknikken. Det var jo ikke vanskelig i det hele tatt! Slettes ikke så komplisert som det ser ut.

Det gir et nydelig, raffinert utseende, og strukturen er litt stretchy, men ganske fast. Altså perfekt til kanten på luer og pannebånd for eksempel, som skal sitte godt rundt hodet og holde på fasongen.

Jeg har laget en video som viser teknikken og den finner du her: Kurvstrikk

Da jeg skulle finne navn til designet hadde jeg en idémyldring med min gode venninne og designerkollega Erica fra Erimagi, og hun sa at kurvstrikken minnet henne om kurver, fletteverk og sivbåter. Det satte meg på tanken om min reise til Peru og Titicacasjøen – en gang i fordums tid da jeg var yngre og reiste verden rundt alene.

Der opplevde jeg de utrolige øysamfunnene som Uros-folket har bygget opp av siv. Ja, kun siv!

Jeg spant videre rundt på Titicacasjøen i tankene mine, og endte opp på øya Amantani. Der bodde jeg hjemme hos en familie og ble introdusert for den lokale kulturen. Her strikket mennene luer for å fri til kvinnene. Kvinnene tar med lua ned til sjøen og fyller den med vann. Er lua strikket tett og fint så holder den godt på vannet, og han som har strikket lua er et godt ektemannsemne.

Med tanke på den tette og fine strukturen i kurvstrikken på denne lua, var Amantani dermed et perfekt navn.

Oppskriften har størrelser fra 2 år til voksen og den finner du her: Amantani lue – oppskrift

Hva synes du om kurvstrikk? Del med meg i kommentarfeltet under!

Garnglad hilsen,

Helene // Mama E

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *